Så funkar Yobber för arbetssökande

Bortvald utifrån cv:t? Får aldrig en chans att prata för sig? Rätt många arbetssökande har känt frustrationen. Men med Yobber får den som söker en chans att vara mer än ett papper. Genom att besvara dina frågor med video får han eller hon en chans att visa sin personlighet, sitt resonemang och sitt engagemang. Att söka jobb via Yobber är dessutom superenkelt - scrolla ner och se hur du gör!

1. Allt börjar med din platsannons

Nästan alla som söker jobb kommer direkt till din platsannons på Yobber.se, antingen via direktlänk, från en jobbportal, eller via sociala medier. Om platsannonsen är intressant kan den sökande skapa ett konto på någon minut – sen är ansökningsprocessen igång.

2. Dina frågor får videosvar

Det här är kärnan i Yobber. I videosvaren får den sökande chansen att prata för sig, resonera kring dina frågor, och visa sin drivkraft; du får se både vad och hur de svarar, och vilken personlighet som finns bakom pappret. Du ställer frågorna och sätter en begränsad tid för varje fråga, och den sökande kan spela in nya versioner av sitt svar tills han eller hon är nöjd.

3. En komplett ansökan

Här laddar den sökande upp de ansökningshandlingar som du begärt in, och besvarar de urvalsfrågor och frågor till videosvar som du ställt. I en tydlig översikt kan han eller hon granska ansökan en sista gång – när den är skickad får du ett mejl om att processen är igång.

Ansökt och klart! Dags för dig att se ansökningarna, videosvaren – och alla personligheter.

Scroll to Top