Nylansering av Yobber.se

Tech-rekryteringsbolaget Yobber tar hjälpa av nystartad konceptbyrå för nylansering av hemsida

 

Relationen mellan Yobber och Panter Partner har sedan start varit som en blixt från klar himmel efter att man vandrat runt lite vilsen. Man känner sig som hemma igen. Det är inte lätt att hitta en byrå som förstår ens identitet. Men det har Panter Partner lyckats med.

 

Yobber och Panter Partner hittade dock inte varandra av ren slump. Panter Partner har själva upplevt rekryteringsverktyget och dess fördelar i rekryteringssammanhang för deras kunder.

 

Att ha en leverantör som varit kund och kan se på produkten och konceptet från kundperspektivet samt förstår det unika med Yobber, det är väl som att vinna på lotto.

 

Marie Ehrnlund, grundare och grafisk formgivare på Panter Partner, hur har det varit att arbeta med nya yobber.se?

 

– Yobber har ett av de finaste budskapen som vi har arbetat med – Wonderful People. Ett budskap som vi har tagit fasta på. Yobber arbetar ju för att synliggöra underbara människor för arbetsgivare. Vi har utifrån detta skapat ett nytt grafiskt koncept med lekfull och professionell design som tydligt kommunicerar till de två målgrupperna; jobbsökande och arbetsgivare. Det ska vara roligt att söka arbete och rekrytera nya medarbetare. Det ska kännas redan när man besöker hemsidan. Därför har vi skapat en design med pigga färger, glad kommunikation och lekfullt teckensnitt, självklart anpassad för olika plattformar. För att inspirera mottagarna till att uppleva fördelarna med rekryteringsverktyget Yobber har vi blandat traditionell kommunikation med korta videos. Vi värdesätter partnerskapet med Yobber och är därför extra stolta över att ha lyckats skapa ett framgångsrikt koncept som har mött företagets idéer och önskemål. Tillsammans skapade vi något riktigt bra – det här är bara början på vår och Yobbers resa tillsammans.

 

Daniel Björnhammer, grundare och strategisk rådgivare på Panter Partner, berätta om tekniken bakom Yobber.se

 

– Förutom en genomtänkt design har webbplatsen byggts med en väl genomtänkt struktur för SEO och konvertering som smidigt fungerar tillsammans med Google Ads och andra viktiga sociala marknadsföringskanaler. Vi arbetar nu med nya coola tilläggstjänster som beräknas vara publika till hösten. Ett exempel är en integrerad webbhandel för området utbildning och personlig utveckling som sömlöst ska speglas på relevanta avsnitt på hemsidan. Dessutom med en effektiv process kopplad till både bokföring och CRM-system som eliminerar manuellt arbete.

 

Caroline Löfving, Head of Development på Yobber, har varit projektledare för ombyggnationen av yobber.se – hur har samarbetet fungerat?

 

– Yobber har en unik personlighet som ligger djupt rotad i vår identitet och jag upplever att Panter Partner gjort allt och lite till för att verkligen förstå vad Yobber är för att kunna förmedla vilka vi är. Vi vill lyfta människor bakom det där fyrkantiga cv:t och floskliga personliga brevet och den nya hemsidan speglar verkligen vår identitet. Yobber ser fram emot ett fortsatt samarbete med Panter Partner i samband med nylanseringen av rekryteringsverktyget som beräknas vara klart under hösten där nya designen på hemsidan kommer följa med in i verktyget. Vi kommer även släppa flertalet nya funktioner i verktyget som vi ser mycket fram emot.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Här får du alla insikter, tips och nyheter från Yobber!

  • Vi bjuder på våra bästa rekryteringstips!
  • Du får de senaste nyheterna och relevanta case.
  • Och vi delar med oss av våra senaste utbildningar