Support för företag

SUPPORT
Här hjälper vi dig som kund med alla typer av frågor du kan tänka dig. Få dina svar bland de vanligaste frågorna eller ställ en egen i formuläret lite längre ner.
JOBB
Har du som söker jobb frågor eller funderingar kring din ansökan? Då hittar du alla svaren här!
PRESS
Har du frågor till vår sälj-, PR- eller marknadsavdelning så klickar du här istället, vi hjälper dig så fort vi kan!

Vanliga frågor och svar

Här får du som kund svar på de vanligaste supportfrågorna.

Hur delar jag en kandidat med mina kollegor?

För att dela en kandidat med en eller flera av dina medansvariga kollegor taggar du dem med deras mejladress i kommentarsfältet på kandidatkortet. Så fort du sätter ett @ i kommentarsfältet dyker dina medansvariga upp i en lista…

Så här: ”Kandidaten har en härlig utstrålning, hen skulle passa perfekt för tjänsten. Jag röstar för att vi bokar en intervju med kandidaten. Vad tror du @caroline.lofving@yobber.se?”

Din kollega som du taggat får då ett mejl från no-reply@yobber.se med din kommentar samt vilken annons det gäller och kandidatens namn.

För att kunna tagga din kollega måste hen ha ett konto till Yobber. Den av er på företaget som har rollen som Administratör i verktyget skapar kontot åt övriga kollegor.

Hur lägger jag till medansvariga i Yobber?

Som administratör i Yobber har du behörigheten att lägga till fler användare i Yobber. Det ger dig möjligheten att sätta samman ett team av interna och/eller externa resurser som med olika behörigheter kan delta i urvalsarbetet. Du hittar inställningarna i toppmenyn under Administration och fliken Användare.

Fyll i uppgifterna och välj vilken behörighet din kollega ska ha. En inbjudan skickas direkt till hen som får validera sitt konto. Du kan välja mellan fyra olika behörighetsnivåer och roller för dina medansvariga.

Vilket format ska logotypen ha som jag laddar upp till platsannonsen?

Företagets logotyp blir synlig på två ställer efter att du publicerat din platsannons:

På landningssidan för platsannonsen
På sidan för inloggning till Yobber, när jobbsökare går vidare från din platsannons och loggar in/skapar konto i Yobber.

Formatet ska vara en .JPG och för en fin upplösning bör logotypen vara omkring 300 x 600 px, mindre upplösning uppfattas ”grynig”.

För rektangulära loggor rekommenderas 480 x 200 px eller 600 x 240 px.
För kvadratiska loggor rekommenderas en minsta storlek på 200 x 200 px

Hur inaktiverar jag en platsannons?

 

Enkelt! Gå in i platsannonsformuläret för annonsen och bakdatera datumet för sista ansökningsdag med en dag. Platsannonsen inaktiveras då direkt.

Hur sprider jag annonslänken efter att jag gjort klart platsannonsen?

Logga till exempel in på företagets Facebook eller LinkedIn-sida, kopiera länken till annonsen och klistra in den i ett nytt inlägg. Automatiskt kommer bild, rubrik och ingress från platsannonsformuläret i Yobber att läsas in. Skriv din kommentar och publicera!

Vill du ändra bild, rubrik eller ingress – gå in i platsannonsformuläret igen och gör dina ändringar. Stöter du på problem hjälper vi dig gärna, hör av dig!

Psst! Vi har samarbete med Sveriges största jobb-sajt Blocket Jobb.

Varför översätts rubrikerna i platsannonsen till engelska fastän jag valt svenska som språk?

Det beror på att din webbläsare påverkar översättningen genom att tolka språkinställningen framför den inställning du gör i Yobber. Gå därför in under inställningar i din browser och välj svenska som första språk.

Vad gör jag om jobbsökare hör av sig med frågor till mig som handlar om Yobber?

Alla tekniska frågor och problem som du tar emot från jobbsökare hänvisar du alltid vidare till oss på Yobber och support@yobber.se.

Måste jag använda videointervjun?

Nej, vilka metoder och verktyg du använder för ditt urvalsarbete i Yobber väljer du själv i platsannonsformuläret för respektive tjänst du lägger upp. Du väljer mellan videointervju, urvalsfrågor och ansökningshandlingar – eller kombinerar dem. Minsta möjliga information att ta in från jobbsökare som söker ett jobb via Yobber är personuppgifter.

Bilden jag laddar upp för sociala medier blir fel på Facebook…

När du en gång publicerat en annonslänk på Facebook sparas informationen på plattformen. Ibland kan publicering av URL:er bjuda på en del problem, däribland presentationen av vald bild.

Om du uppdaterar bild, rubrik eller ingress i Yobber behöver du rensa Facebooks “preview cache”, för att uppdateringen ska slå igenom.

Rensa och testa din länk med hjälp av Facebook Debugger. Vill du ha hjälp hör du av dig till oss!

Bilden jag laddar upp för sociala medier blir fel på LinkedIn…

När du en gång publicerat en annonslänk på LinkedIn sparas informationen på plattformen i 7 dagar. Om du därmed gör ändringar i din platsannons under de sju dagarna och till exempel uppdaterar bild, rubrik eller ingress i Yobber behöver du rensa LinkedIn:s “preview cache”, för att uppdateringen ska slå igenom.

Rensa din Yobber-länk för LinkedIn här . Vill du ha hjälp hör du av dig till oss!

Vad innebär de olika användarbehörigheterna i Yobber?

Som Administratör är du systemägare och kan göra allting.

Rekryteraren kan göra allting som har med rekrytering i verktyget att göra.

Assistenten får tillgång till annonsen för granskninga av kandidater men kan inte skapa egna mappstrukturer.

Granskaren kan endast ta del av ansökningarna i inkorgen, titta på video/CV men ej kommunicera med kandidaten direkt. Perfekt för den som ska ge en second opinion!

Vilka personuppgifter anger en jobbsökare/kandidat i Yobber?

Obligatoriska personuppgifter för en jobbsökare/kandidat som skapar ett konto i Yobber är:

  • E-postadress

När kandidaten väljer att skicka in en ansökan till ett företag via Yobber är blir följande uppgifter obligatoriska:

  • För- och efternamn
  • Telefonnummer
  • Adress (postadress, postnummer, ort)

Kön och födelsedatum är inte tvingande, kandidaten avgör själv om hen vill lämna uppgifterna. I fallet födelsedatum kan kandidaten ange ÅÅMMDD.

Ta reda på mer om hur Yobber behandlar personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR), och hur ansvaret för jobbsökarnas personuppgifter fördelas mellan Yobber och företagsanvändare.

Hittar du inte svaret på din fråga?

Då är du varmt välkommen att kontakta vår kundsupport för att ställa din supportfråga. Vi återkommer till dig så snart vi kan.